4.9 van de 73 reviews op Google

Advies

Wij adviseren en helpen bij:

  • De zoektocht naar de perfecte bureaustoel voor jou, door middel van ervaring, kennis en kunde.
  • Het vinden van de juiste stoelen voor kleine en grotere organisaties. Stoelen die passen bij uw bedrijf en bij uw budget.
  • Het afstellen – naast de stoel – van de rest van de werkplek.

Ergonomisch verantwoord werken: Een passend advies

Ergonomie is inmiddels een marketingterm dat voor van alles gebruikt wordt, maar wat betekent het nu eigenlijk?

Het betekent dat wanneer je iets ontwerpt, je er rekening mee houdt dat het door mensen gebruikt gaat worden. Dat je zorgt dat het veilig is, de gezondheid niet in gevaar brengt, maar ook dat het comfortabel in gebruik is. Hiermee hoop je een gunstige invloed te hebben op iemands productiviteit. Daarom wordt de term ‘ergonomisch’ meestal in relatie tot de werkplek gebruikt. Het betekent alleen niet dat een ‘ergonomisch product’ per definitie van goede kwaliteit is of dat een bepaald ‘ergonomisch product’ ook altijd geschikt voor u is.

Een stoel waar iedereen een beetje in past, zit voor niemand helemaal lekker.

Met name ergonomische richtlijnen zoals bijvoorbeeld de NPR1813 kunnen soms misleidend zijn. Het is niet meer dan een opsomming van formaten en instelmogelijkheden waaraan een stoel moet voldoen, zodat de ‘gemiddelde mens’ erin past. Het zegt verder niets over het comfort van de stoel en wanneer u niet aan de maten van de ‘gemiddelde mens voldoet, dan sluit deze richtlijn u juist uit. Een stoel waar iedereen een beetje in past, zit voor niemand helemaal lekker.

Winkelmand